متن پیام

لطفا منتظر بمانید ...

با انواع چرم آشنا شوید

انواع چرم

افراد زیادی علاقه مند به استفاده از کیف و کفش و لباس‌های چرم هستند. این جنس از محصولات عموما انواع مختلفی دارند که روی قیمت و ماندگاری‌شان موثر است. ما در این مطلب می‌خواهیم به معرفی انواع چرم موجود در بازار بپردازیم. این تقسیم بندی می‌تواند بر اساس منشا، روش تولید و شکل ظاهری آنها باشد. با تیاریس همراه باشید تا انواع چرم‎ها را بشناسید.

انواع چرم براساس روش تولید

چرم‌ها را می‌توان بر اساس روش تولیدشان در دو دسته مختلف مصنوعی و طبیعی قرار داد. انواع طبیعی آن با استفاده از دباغی و آماده‌سازی پوست حیوانات بوده و انواع مصنوعی‌شان با استفاده از دستگاه‌های مخصوص در صنعت تهیه می‌شود. هر کدام از این چرم‌ها خود دارای زیرمجموعه‌هایی هستند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت:

انواع چرم طبیعی چرم طبیعی

انواع چرم طبیعی

چرم طبیعی از حیوانات مختلفی گرفته می‌شود. در واقع منبع تولید آن موجودات زنده‌ مانند گاو، گوسفند، کروکودیل، مار، مارمولک و شترمرغ است. این نوع از چرم کیفیت بالایی را دارد و بر اساس استحکام و نرمی‌اش به چند دسته تقسیم بندی می‌شود:

سبک

این مدل از چرم طبیعی از حیواناتی مانند گوسفند، بره، بزغاله و بز گرفته می‌شود. به دلیل نازکتر بودن آن نسبت به دیگر انواع چرم، عموما سبک‌تر بوده و موارد استفاده آن اغلب برای دستکش، کلاه، پالتو و کاپشن است. این مدل از چرم استفاده راحتی داشته و بسیار نرم است. البته در مقابل دیگر انواع چرم، مقاومتش کمی کمتر بوده و سریعتر چروک می‌شود.

نیمه سنگین

چرمی است که از پوست حیوانات بزرگتر مانند تمساح، کروکدلی، شترمرغ و مارمولک گرفته می‌شود. چرم طبیعی نیمه سنگین، ضخامت بیشتری را نسبت به مدل قبلی داشته و البته دوام آن نیز بیشتر است. برای ساخت کیف‌های زنانه، چمدان، کمربند و کفش از چرم‌های نیمه سنگین استفاده می‌شود. محصولات تولید شده توسط این مدل از قیمت بالایی برخوردارند.

سنگین

همانطور که از نام چرم سنگین پیداست، نسبت به دیگر انواع چرم طبیعی وزنش بسیار بیشتر است. این مدل را معمولا از گاو، گوساله یا شتر می‌گیرند و از مقاومت و دوام بالایی برخوردار است. ویژگی جالبی که در چرم سنگین وجود دارد، این است که با گذشت زمان شکل ظاهری‌شان بهتر خواهد شد و البته جذابیت زیادی را در استایل شما خواهند داشت.

ورنی

نوع دیگری از چرم طبیعی است که از پوست گاو و گوساله گرفته شده است. در این مدل‌ها معمولا یک لعاب لاکی روی سطح چرم ایجاد شده و جلوه زیباتری را به آن بخشیده است. چرم ورنی نوع از چرم براق است که از آن در ساخت کیف و کفش استفاده شده و البته طرفداران زیادی را هم دارد.

بروشاو

چرم بروشاو نوعی چرم نیمه ورنی است. این مدل، سطح براقی داشته و در تهیه کفش و لباس‌های رسمی کاربرد زیادی دارد.

الگانت یا شبرو

این مدل از چرم را هم در میان انواع مرغوب چرم طبیعی می‌بینیم. در واقع از بالاترین لایه پوست گرفته شده و به همین دلیل است که در برابر خراش بسیار مقاوم است. الگانت‌ها معمولا از پوست گاو یا بز ساخته می‌شوند و سطح رویشان لطیف و براق است.

 فلوتر (شرانک)

فلوتر نوعی از چرم طبیعی است که با وجود ضخامت بالا و مقاومت فوق‌العاده‌اش، بسیاری لطیف است. فلوتر را از پوست گاو درست می‌کنند و معمولا در دوخت انواع کیف، کفش و کمربند کاربرد دارد.

نبوک

نام نبوک را در میان محصولات چرمی زیاد می‌شنویم. یک لایه پارچه پوستی که سختی و استحکام بالایی را در برابر خراش دارد. استحکام نبوک از جیر و اشبالت بیشتر بوده و از آن برای تولید کیف، کفشو کمربند استفاده می‌شود.

اشبالت

اشبالت نیز نوع دیگری از چرم طبیعی است که از لایه دوم پوست حیوانات گرفته می‌شود. جنس آن سخت و محکم بوده و روی سطح آن پرزهایی قرار گرفته است.

 جیر

داخلی‌ترین بخش پوست حیوانات جیر را می‌سازد. چرمی با پرزهای نرم و کوتاه که البته از استحکام بالایی نیز برخوردار است. روی سطح جیر پرزهایی وجود دارد که حس نرمی و مخملی را به آنها می‌دهد.

انواع چرم  مصنوعی

انواع چرم

در مقابل چرم طبیعی انواع مصنوعی با استفاده از مواد شیمیایی تولید شده و با لایه‌ای از ماده پلیمری پوشیده می‌شوند که باعث می‌شود، مقاومت آن نسبت به دیگر انواعش بالاتر باشد. انواع مختلفی چرم‌های مصنوعی وجود دارد که در اینجا به آنها اشاره کرده‌ایم:

منفذدار

منفذ دار اولین دسته در میان انواع چرم مصنوعی است. ساختار آن دارای منافذی است که باعث تنفس بهتر لایه‌های موجود در محصولات خواهد شد. این مدل از چرم، لایه پلاستیکی و فیبر پلی استر را دارند. همچنین خودشان در دو گروه کورفوم و چرم قرار می‌گیرند.

اکلیلی

نوع دیگری از انوع چرم مصنوعی وجود دارد که معمولا در صنایع مختلف مانند مبلمان، کفش و کیف مورد استفاده قرار می‌گیرد. این مدل از چرم مصنوعی مقاومت بالایی داشته و سطحی براق دارد.

پلی اورتان

چرم پلی اورتان یک نوع دیگر از چرم صنعتی است که آن را PU نیز می‌شناسند. کیفیت بالای آن باعث شده تا در تولید مبل و لباس به میزان زیادی استفاده شود. این مدل از چرم بسیار نرم بوده و ظرافت بالایی را دارد.

خرید اینترنتی انواع کیف و کفش از تیاریس

وینیل

در وینیل، لطافت و انعطاف حرف اول را می‌زند. اما نسبت به پلی اورتان میزان آن کمتر است. از این مدل برای تولید جلد، شیرازه کتاب و دستگاه‌های مختلف الکترونیکی استفاده می‌شود.

طرح دار

نوع دیگری از چرم‌های مصنوعی است که معمولا شبیه به پوست حیوانات مختلف مانند مار، طرح سنگی و … است.

اشبالت

اشبالت ترکیبی از چرم مصنوعی و طبیعی است. رنگ‌های مختلفی داشته و به صورت دو رو تولید می‌شود. روی قسمت‌های رویی این چرم معمولا، پرزهایی وجود دارد.

سخن پایانی

با شناخت انواع چرم اکنون دیگر راحت‌تر می‌توانید محصولات مورد نظر خود را انتخاب کنید. در تیاریس نیز محصولاتی وجود دارد که با استفاده از چرم‌های طبیعی و مصنوعی ساخته شده و در نهایت می‌توانید آنها را با توجه به نیاز خود و ویژگی‌هایی که اکنون در اینجا به آنها اشاره شد، انتخاب کنید.

مقالات مرتبط